HTML

Es mégis mozog a föld

Mindenröl, ami a vilagban történik, politika, divat, gasztronomia...

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Görög-tűz

2010.04.28. 17:57 Argylus

vagy inkabb a görög (adόsság)bomba, amelyik hamar láncreakcióba léphet más euró övezetbeli országokkal. Ės a sor végén már ott áll Franciaország is, bár még egyelőre szuper A fokozaton van a Standard&Poor's szerint (igaz, hogy már láttunk olyant, hogy melléfogtak Akarva-akaratlanul..).

Hogy ki jön ezután? Valόszínűleg Portugália, Spanyolország (az ingatlaniparuk teljesen leállt), esetleg Írország...Ės most örülhet Magyarország, Románia és a többi EU-s, de nem euró övezetbeli ország! Őket az EU kisegítheti kölcsönökkel, és élhetnek a monetáris politika eszközeivel is. A legjobb lenne persze a bajt elkerülni, és nem nyύjtózkodni tovább, mint ameddig a takarónk engedi.

Hogy mi jön ezután? Valószínűsíthető, hogy Görögország csődöt jelent, az adósságot átütemezik, a kiadásokat drasztikusan csökkentik (ami már el is kezdődött), és egy életképes gazdasági modellt építenek ki. Legalább is a német kormánynak ez a kitétele a gyorssegély fejében, amit jelentős részben ő finanszíroz (érthető okokból Franciaország sokkal engedékenyebb, hiszen soha sem lehet tudni, talán neki is szüksége lehet a német segítségre). Csak a német választóknak el ne fogyjon a türelmük az euró-milliók osztogatásától!
 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://franciahon.blog.hu/api/trackback/id/tr701959876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"SEHUNNIA" · http://sehunnia.5mp.eu/web.php?a=sehunnia 2010.04.29. 18:53:37

Szerintem az EU. ezzel elindul a lassú agonizálás útján. Nem kételkedem a teljes EU. felbomlásban!
süti beállítások módosítása